Adres Cruquius Museum

Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
023-5285704

Openbaar vervoer

Vanaf Station Haarlem of Station Hoofddorp rijdt buslijn 340 van R-net elke 5 minuten in respectievelijk 15 of 10 minuten naar het museum. Uitstappen bij de halte ‘Cruquiusbrug’, naast het museum. Kijk op www.9292ov.nl voor de route.

Auto en gratis parkeerplaats

Cruquius Museum ligt langs de kruising van de N201 en de Ringvaart/Cruquiusdijk. De N201 is zowel vanuit Haarlem-Heemstede, als vanuit Hoofddorp-Aalsmeer te volgen naar de Cruquiusdijk. Vanaf de N201 rijd je de Cruquiusdijk op, en sla je direct na het Theehuis Cruquius rechtsaf richting de gratis en ruime parkeerplaats.

Let op: van 27 november t/m 1 december 2023 is het door werkzaamheden van PWN aan de Cruquiusdijk niet mogelijk de Cruquiusdijk op te rijden vanaf de N201. Bezoekers kunnen het museum en de parkeerplaats van het museum bereiken via Vijfhuizen.

Aanlegsteiger

Cruquius Museum heeft een eigen steiger aan de Ringvaart. Het aanmeren is gratis bij een bezoek aan het museum. De Ringvaart is o.a. bereikbaar via Het Spaarne.

Mindervaliden

Het gemaal is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een rollator en rolstoel beschikbaar in het museum en er is een traplift van entree naar het 1e verdieping en van het 1e verdieping naar de machinekamer. De trapliften kunnen maximaal 225 kilo omhoog brengen. Zie voor de route voor mindervaliden naar de entree van het museum het volgende kopje "Toegang tijdens bouw"
Er is een parkeerplaats voor mindervaliden direct rechts nadat u vanaf de Cruquiusdijk naar het grote parkeerterrein rijdt. 

Toegang tijdens bouw Cruquiuspaviljoen

Tot eind september 2024 bouwen wij aan een paviljoen in de tuin van het gemaal. De route voor publiek vanaf het parkeerterrein naar de entree van het museum is verlegd van het verharde klinkerpad naar een half-verhard wandelpad door de tuin. 

Let op: mindervaliden kunnen het museum tijdens de bouwperiode alleen bereiken via de Cruquiusdijk.
Bel met de receptie van het museum dat u in aantocht bent via 023 52 857 04. Ga vanaf het parkeerterrein over de stoep langs de weg terug naar de Cruquiusdijk, voor het theehuis langs tot de nooddeur van het gemaal, op dijkniveau. Mocht de deur nog niet open zijn bij aankomst, dan vragen wij u nogmaals te bellen naar de receptie. Onze receptiemedewerker zal de nooddeur voor u open doen.