Adres Cruquius Museum

Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
023-5285704

Openbaar vervoer

Vanaf Station Haarlem  of Station Hoofddorp rijdt buslijn 340 van R-net elke 5 minuten in respectievelijk 15 of 10 minuten naar het museum. Uitstappen bij de halte ‘Cruquiusbrug’, naast het museum. Kijk op www.9292ov.nl voor de route.

Auto en gratis parkeerplaats

Cruquius Museum ligt langs de kruising van de N201 en de Ringvaart/Cruquiusdijk. De N201 is zowel vanuit Haarlem-Heemstede, als vanuit Hoofddorp-Aalsmeer te volgen naar de Cruquiusdijk.
Vanaf de N20 rijd je de Cruquiusdijk op, en sla je direct na het Theehuis Cruquius rechtsaf richting de gratis en ruime parkeerplaats.

Aanlegsteiger voor boot 

Cruquius Museum heeft een eigen steiger aan de Ringvaart. Het aanmeren is gratis bij een bezoek aan het museum. De Ringvaart is o.a. bereikbaar via Het Spaarne.

Toegankelijkheid mindervaliden

Het gemaal is toegankelijk voor mindervaliden. Vlak bij het pad naar de entree is een invalideparkeerplek. Er is een rolator en rolstoel beschikbaar in het museum en er is een traplift van entree naar het 1e niveau en van het 1e niveau naar de machinekamer. De trapliften mogen maximaal 225 kilo omhoog brengen.