Adres Cruquius Museum

Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
023-5285704

Let op: lees de informatie over de gewijzigde route voor auto naar het museum en lees de informatie over de route van parkeerterrein naar entree. 

Openbaar vervoer

Vanaf station Haarlem of station Hoofddorp rijdt bus 340 elke 5 minuten in respectievelijk 15 of 10 minuten naar het museum. Uitstappen bij de halte ‘Cruquiusbrug’, vlak naast het museum. Kijk op www.9292ov.nl voor de route. Deze bushalte is gedurende de verbouwing van de Cruquiusbrug gewoon in gebruik.

Auto en gratis parkeerplaats

Cruquius Museum ligt naast de kruising van de N201 en de Ringvaart/Cruquiusdijk. De N201 is zowel vanuit Haarlem-Heemstede, als vanuit Hoofddorp-Aalsmeer te volgen naar de Cruquiusdijk. Vanaf de N201 rijd je de Cruquiusdijk op, en sla je direct na het Theehuis Cruquius rechtsaf richting de gratis en ruime parkeerplaats.

Cruquius Museum is via N201 te bereiken

Cruquius Museum is vanaf de N201 te bereiken tijdens de verbouwing van de Cruquiusbrug.
-N201 uit de richting Hoofddorp: ga voor de Cruquiusbrug rechtsaf.
-N201 uit de richting Heemstede: rij over de Cruquiusbrug door naar de eerstvolgende kruising (Spieringweg), maak daar een U-turn, rij terug richting Heemstede. Ga voor de Cruquiusbrug rechtsaf de Cruquiusdijk op naar het museum. Bij het verlaten van het parkeerterrein rijden via Vijfhuizen.

Aanlegsteiger

Cruquius Museum heeft een eigen steiger aan de Ringvaart. Het aanmeren is gratis bij een bezoek aan het museum. Lees meer.

Mindervaliden

Het gemaal is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een rollator en rolstoel beschikbaar in het museum en er is een traplift van entree naar het 1e verdieping en van het 1e verdieping (max 225 kilo) naar de machinekamer.  Zie voor de route naar de museumentree het kopje "Toegang tijdens bouw"

Toegang tijdens bouw Cruquiuspaviljoen

Tot eind 2024 bouwen wij aan een paviljoen in de tuin van het gemaal. De route voor publiek vanaf het parkeerterrein naar de entree van het museum is verlegd via de tuin en via de dijk.

Wandelpad door tuin

Vanaf het parkeerterrein loopt u links door de tuin over een half-verhard pad naar de museumentree. Volg de gele bordjes.

Route voor mindervaliden

Vanaf het parkeerterrein gaat u rechts over de rijplaten naast de weg terug naar de dijk. Daar gaat u linksaf via het terras van het Theehuis naar de nooddeur van het gemaal. 
Hier belt u de receptie (023 52 857 04). Onze receptiemedewerker zal de deur voor u open doen.