Monumentaal vergaderen

De Witte Boerderij is een van de weinige monumenten uit de pioniersjaren van de polder. Dit rijksmonument, heeft alle vernieuwingen en ontwikkelingen van Hoofddorp en Haarlemmermeer weten te doorstaan.
In 1860 liet Klaas Cornelis Koker uit Broek in Waterland de boerderij in, toen nog, Kruisdorp, bouwen. Het is een gepleisterde boerderij met woonhuis onder zadeldak en grote schuur onder wolfdak met aspecten van het Vlaamse schuurtype. Het gebouw werd in de loop van de jaren gerestaureerd en gerenoveerd. Ook werd een boomgaard aangelegd,

In 2003 kreeg Meer-Historie hier haar onderkomen. Voor overleg van de vrijwilligers, als depot voor kleinere collectie-items.  De Witte Boerderij is inmiddels omsingeld door woningen en wegen van Hoofddorp. En daarmee een centrale plek in het leven van Haarlemmermeer.

Adres

Hoofdweg 743, 2131 MA Hoofddorp. 

Verhuur

Het interieur van de Witte Boerderij is recent aangepast en nu een aantrekkelijke ruimte voor vergaderingen, presentaties en lezingen. 

De voorkamer met grote tafel geeft plaats aan 10 personen. De ruime lichte achterkamer is geschikt voor een kleine tentoonstelling of bijeenkomsten voor 25 personen. 

Meer weten, of interesse in zaalhuur? Neem contact op via secretariaat@shmdc.nl of (023) 52 857 04.

 

  • Informeel overleg in Witte Boerderij
  • Omringd door erfgoed in Witte Boerderij