Monumentaal vergaderen

De Witte Boerderij is een van de weinige monumenten uit de pioniersjaren van de polder. De boerderij, een Rijksmonument, heeft alle vernieuwingen en ontwikkelingen van Hoofddorp en Haarlemmermeer weten te doorstaan.
In 1860 liet Klaas Cornelis Koker uit Broek in Waterland de boerderij in, toen nog, Kruisdorp, bouwen. Het is een gepleisterde boerderij met woonhuis onder zadeldak en grote schuur onder wolfdak. Kenners menen er aspecten van het Vlaamse schuurtype in te herkennen. Het gebouw werd  in de loop van de jaren gerestaureerd en gerenoveerd. Ook werd een boomgaard aangelegd,

In 2003 kreeg Meer-Historie hier haar onderkomen. Voor overleg  van de vrijwilligers, als depot voor kleinere collectie-items.  De Witte Boerderij is inmiddels omsingeld door woningen en wegen van Hoofddorp. En daarmee een centrale plek in het leven van Haarlemmermeer.

Renovatie en verhuur

Momenteel wordt het interieur van de Witte Boerderij opgeknapt door een tiental vrijwilligers  van Meer-Historie en een aannemer.
Als de huiskamer opgefrist is en de voorzieningen weer bij de tijd zijn, is de Witte Boerderij een aantrekkelijke ruimte voor vergaderingen, presentaties en lezingen. 

Meer weten, of interesse in zaalhuur? Neem contact op via info@shmdc.nl