Theaterles

De vaste presentatie in Historisch Museum leent zich bijzonder goed voor het spelen van toneel. Voor scholen is een dramales rondom onderduikers zoals Anne Frank ontwikkeld. De leerlingen spelen scènes uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Haarlemmermeer was voor Anne Frank niet vreemd, ze bezocht Badhoevedorp voordat ze met de familie onderdook. 

Het verhaal

Met de groepen spelen we scenes uit het achterhuis, over hoe het is om 25 maanden opgesloten te zitten met de vrees betrapt te worden. De verrader kan achter elke deur staan. Men leefde de hele dag in angst, tot het moment dat de Westertoren zes uren sloeg (18:00 uur), dan was men veilig tot 8:00 uur in de morgen. 
We vergroten elementen uit het verhaal van Anne Frank, en wat zich afspeelde in Nederland tijdens de bezetting, uit. Op kousenvoeten lopen, geen toilet gebruiken tijdens kantoortijden, eten was alleen te verkrijgen met  etensbonnen. Wie kan je nog wel vertrouwen, waarom een Jodenster, de vervolging van Joden, zigeuners en homoseksuelen. 
  
Indrukwekkend verhaal dat veel gespreksstof kan opleveren. 

  • Doelgroep: groep 6, 7 en 8  
  • Kosten: € 8,50 per leerling (schooljaar '24-'25) (begeleiders gratis)
  • Duur: 75 minuten  
  • Aantal: maximaal 30 leerlingen, 1 schoolklas 

Reserveren?

Wil je reserveren, heb je vragen of wil je een oriëntatie bezoek plannen? Neem dan contact op met ons secretariaat via educatie@shmdc.nl of telefonisch via 023-52 857 04. Het secretariaat is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.