Het Buitenmuseum Haarlemmermeer wordt gevormd door twintig Verhalenpalen. De palen met lettersculpturen markeren bijzonder erfgoed in Haarlemmermeer. Haarlemmermeermuseum De Cruquius gidst u graag door dit museum.

polders op rij
Algemeen

20 Verhalenpalen

Klik hier door naar de twintig markeringen van bijzonder erfgoed in de Haarlemmermeerpolder. In de tentoonstelling die nu in Historisch Museum te zien is kunt u kennis maken met de verhalen bij de palen. 

haarlemmermeerspoorlijn
Historisch Museum

Schakels tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ toont de verhalen van de polder die gemarkeerd zijn door de Verhalenpalen. 

letterbeeld Schakels van Rene Knip
Algemeen

Ontwerp markeringen

In mei 2018 opent het ‘buitenmuseum’ van Haarlemmermeer. Vijftien bijzondere markeringen belichten het erfgoed van de polder. Haarlemmermeermuseum De Cruquius vroeg Atelier René Knip de markeringen te ontwerpen.Hij ontwierp een robuust beeldalfabet passend bij de polder.

Historisch beeld van Haarlemmermeerspoorlijn

Plaatsen van betekenis

Algemeen

Meer dan 80 betekenisvolle plekken zijn ingezonden door bewoners van Haarlemmermeer. Vijftien plekken zijn inmiddels gemarkeerd met een Verhalenpaal.  U kunt erfgoedlocaties en verhalen in blijven sturen.
 

Beeld op de Ringvaart

Project Schakels

Algemeen

In het project Schakels aan de Ketting vormen ogenschijnlijk los van elkaar staande locaties samen een erfgoedroute door Haarlemmermeer. Door deze plekken te markeren met Verhalenpalen, meerpalen met lettersculpturen, wordt Haarlemmermeer een buitenmuseum. 

Witte Weekblad

Serie in Witte Weekblad

Algemeen

Prachtige serie in het Witte Weekblad over betekenisvolle plekken in Haarlemmermeer zoals: Oude Secretarie, Eerste spade in de grond, Schade zette aan tot droogmaking, Dr. Nanningabad, Haarlemmermeerspoorlijn, Badhoeve, Storm 29 november 1836, Boerderij De President  en Graf JP Heije.