Partnerschap

Als partner ondersteunt u actief de totstandkoming van het nieuwe museumpaviljoen of restauratieprojecten van de collectie. Tegelijkertijd biedt de samenwerking met Haarlemmermeermuseum De Cruquius vele mogelijkheden om uw bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. Lees over de projecten waar u in kan participeren.

Project: inrichting museumpaviljoen

In het nieuwe museumpaviljoen komen de collecties van Cruquius Museum, Historisch Museum en Meer-Historie samen en vertellen zij het verhaal van hoe Nederlanders strijd voerden met het water en hoe op de gewonnen grond landbouwpioniers aan de slag gingen en het unieke verhaal van de nationale luchthaven onder zeeniveau. 

Met dit paviljoen naast het Gemaal De Cruquius kan het museum meer bezoekers ontvangen, educatie-activiteiten uitbreiden en het cultureel ondernemerschap versterken. De voorbereiding voor de nieuwbouw is in volle gang en zal in 2024 gerealiseerd worden. 

Lees hier meer over het museumpaviljoen.

Project: verbindingsgang met watermaquette 2.0

Met de transformatie van het gemaal namen wij afscheid van de 40 jaar oude watermaquette die niet meer te restaureren was. Veel bezoekers vragen er naar en het onderwerp is actueler dan ooit door de klimaatcrises en onze problemen met het stijgende zeewaterpeil. In het nieuwe paviljoen komt een nieuwe watermaquette en een presentatie over Nederland Waterland die de gevolgen van klimaatverandering voor Nederland en de Haarlemmermeerpolder vertellen. Al 300 jaar geleden toonde meteoroloog Nicolaus Cruquius aan dat de zeespiegel steeg en de bodem daalde. Het verhaal hóórt in het museum.

Lees meer over dit speciale project. 

Project: restauratie en digitalisering collectie

U kunt ons steunen bij de restauratie van onze bijzondere collectie mobiel landbouwerfgoed waarmee demonstraties worden gegeven en bij het digitaliseren van het grote archief foto's en documenten van Haarlemmermeer. 

 

Cultureel partnerschap

Neem contact met ons op om van gedachten te wisselen over een cultureel partnerschap met bijzondere tegenprestaties. We helpen u graag verder.
Elise van Melis, directeur-bestuurder, is te bereiken via evmelis@shmdc.nl of 023 52 857 04.