Schenken en nalaten

Wilt u actief betrokken zijn bij het cultureel erfgoed van Haarlemmermeer?  Met uw schenking of nalatenschap levert u een essentiële bijdrage aan het presenteren van de bijzondere geschiedenis van deze polder voor volgende generaties. Elke bijdrage is welkom! Lees hier meer over de voordelen van de Geefwet 

Het nalaten van een bedrag is voor sommigen een bijzondere manier om het museum te steunen. Dankzij een speciale fiscale regeling is het voor particulieren aantrekkelijk geworden om - na overlijden - aan Haarlemmermeermuseum De Cruquius te schenken. We vertellen u hier graag meer over. 

ANBI status

Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft een ANBI status en is daarmee vrijgesteld van erfbelasting. Wanneer u de stichting in uw testament begunstigt, komt uw schenking altijd geheel ten goede aan Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

Erfenis of legaat

Er zijn verschillende manieren waarop u Haarlemmermeermuseum De Cruquius kunt opnemen in uw testament: door een legaat te geven of erfgenaam te maken. Iedere notaris is u daar graag bij van dienst.

Een legaat is een in het testament omschreven gift, zoals een kunstwerk of een bepaald bedrag. Tegenwoordig kiest men vaak voor een percentage van zijn nalatenschap, in plaats van een vast bedrag in contanten. U voorkomt hiermee dat het legaat bij het overlijden uit de pas loopt ten opzichte van de omvang van de nalatenschap. Uw wens in het testament is dus ook over 20 jaar nog uitvoerbaar, onafhankelijk van het uiteindelijke bedrag.

De notaris stelt een akte op waarin nauwkeurig omschreven staat wat u aan het de stichting wilt nalaten en onder welke voorwaarden. Heeft u specifieke wensen of vragen, neemt u dan eerst contact met ons op. Dan weet u zeker dat uw nalatenschap terecht komt bij het goede doel dat u voor ogen heeft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met op met Elise van Melis, directeur-bestuurder, via evmelis@shmdc.nl of 023 52 857 04.