Op woensdag 13 september opende wethouder Marja Ruigrok in het Cruquius Museum de tentoonstelling met werk van kunstenaar Franz Bodner. De expositie, genaamd 'Memories for the Future', is onderdeel van de 4e campagne ‘Ontdek Cultureel Haarlemmermeer’.  De campagnes ‘Ontdek Cultureel Haarlemmermeer’ worden georganiseerd vanuit VisitHaarlemmermeer. Doel ervan is om te laten zien wat voor moois Haarlemmermeer op het gebied van cultuur te bieden heeft. Met deze expositie van de kleurrijke werken van Bodner in het historische Gemaal De Cruquius worden geschiedenis en toekomst samengebracht.

Het Gemaal De Cruquius is één van de drie gemalen in Haarlemmermeer waarmee de waterrijke geschiedenis van de gemeente onlosmakelijk is verbonden. Met de gemalen werd het Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 drooggepompt. In het gemaal, wat tegenwoordig het Cruquius Museum is, wordt de geschiedenis verteld van de strijd tegen het water.

Wie kent ze niet? De kleurrijke buitensculpturen die op verschillende plekken in gemeente Haarlemmermeer te zien zijn. Deze kenmerkende werken zijn van de in Oostenrijk geboren kunstenaar Franz Bodner. Bodner volgde daar een opleiding tot siersmid en metaaldesigner. Na een carrière in de gezondheidszorg richt hij zich op zijn kunstenaarschap. Met succes, want al snel volgen talloze exposities in Oostenrijk. Bodner verhuist in 1995 voor de liefde naar Hoofddorp. Met zijn kenmerkende Pop-art beeldentaal in felle kleuren maakt Bodner zijn eigen wereld zichtbaar en draagt hij de boodschap van liefde uit. Zijn werken tonen een vrolijke wereld vol genegenheid, maar met een kritische noot.

De expositie van Frans Bodner is tot donderdag 4 oktober te zien in het Cruquius Museum. Het museum is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis met een museumkaart.