Hedendaagse kunst in rijksmonument

Geschiedenis en toekomst komen bij elkaar in Gemaal De Cruquius in de tentoonstelling ‘Memories for the future’. Kunstenaar Franz Bodner toont zijn kleurrijke schilderijen en sculpturen van 13 september tot 4 oktober tussen de monumentale gietijzeren stoommachines. Bodner: “Ik vind het geweldig om mijn werk in Gemaal De Cruquius te tonen en te kunnen spelen met het contrast tussen het zwart van de machines en de knetterende kleuren van mijn palet”. Wethouder cultuur Marja Ruigrok opent de tentoonstelling op woensdag 13 september om 12:00 uur. Iedereen is welkom.

Wie kent ze niet, de kleurrijke buitensculpturen die je op verschillende plekken in Haarlemmermeer tegenkomt. Deze kenmerkende werken zijn van de in Oostenrijk geboren kunstenaar Franz Bodner. Bodner volgde een opleiding tot siersmid en metaaldesigner. Na een carrière in de gezondheidszorg kan hij zijn artistieke passie echter niet onderdrukken en richt hij zich op zijn kunstenaarschap. Met succes, want al snel volgen talloze exposities in Oostenrijk. Bodner verhuist in 1995 voor de liefde naar Hoofddorp. Met zijn kenmerkende Pop-art beeldentaal in felle kleuren maakt Bodner zijn eigen wereld zichtbaar en draagt hij de boodschap van liefde uit. Zijn werken tonen een vrolijke wereld vol genegenheid, maar met een kritische noot. Hij werkt continue aan nieuwe werken, schilderijen, zeefdrukken, sculpturen, objecten en werk in opdracht. De werken van Franz Bodner zijn te vinden bij Galerie Happy Art in Hoofddorp en nu ook in Cruquius Museum.

Feestelijke opening

Aanmelden voor de opening op woensdag 13 september om 12 uur kan via aanmelden@shmdc.nl of 023- 52 857 04
Het museum is open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur, en in het weekend van 11 tot 17 uur. De toegang is gratis met museumkaart.