Stoomlab in Cruquius
vrijdag 22 okt 2021

Stoomlab

• Workshop

Wil jij weten over hoe een stoommachine werkt ? Doe dan mee aan een stoompracticum in Cruquius Museum. Daar kan je spelen met water, vuur en stoom. En leer je hoe de grote machine vroeger werkte.

kleuters aan het werk
zondag 24 okt 2021

Waterweetjes

• Demonstratie
  • Workshop

Samen met een professor van MadScience ontdek je van alles over water. In een zwemband blijf je drijven. Maar met je kleren aan voelt het ineens een stuk zwaarder. Welke materialen drijven en welke zinken als een baksteen? Voor 4 tot 8 jaar. De workshop is van 13.30 tot 14.15 uur.

zondag 24 okt 2021

FUNdamentele krachten

• Demonstratie
  • Workshop

Ontdek samen met een professor van MadScience van alles over zwaartekracht, centrifugekracht, precessie, het zwaartepunt Soms helpen deze krachten je een handje, een volgende keer werken ze juist tegen. Je experimenteert met gyroscopen, fietswielen, racebanen, vortex-machines en balanceer-proefjes om zo deze onzichtbare krachten te onderzoeken. De workshop begint om 15.00 uur.

witte boerderij
dinsdag 26 okt 2021

Verhalentafel

Meer-Historie

• Debat / discussie

Schuif aan bij de Verhalentafel onder leiding van Sybil van Dam. Luister naar de persoonlijke geschiedenissen en herinneringen in en over Haarlemmermeer .