Kinderrondleiding door Museum De Cruquius
zaterdag 20 okt 2018

• Rondleiding

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar, dan is de speciale kinderrondleiding door Cruquius Museum een leuk idee. Speciaal opgeleidde kinderen nemen je mee en vertellen over de werking van gemaal De Cruquius en het ontstaan van de Haarlemmermeerpolder. Aanvangstijd om 14 en om 15 uur.

zondag 21 okt 2018

• Theatervoorstelling

Elke zondag zie je de naamgever van het museum, Nicolaus Cruquius, tot leven komen tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’. Je kan voor de reguliere toegangsprijs met deze speciale rondleidingen meelopen om 13.00 uur en om 14.30 uur.

Plastic soup atlas van de wereld
zondag 21 okt 2018

College Plastic Soup

• Lezing

In de Week van Ons Water komt Michiel Roscam Abbing vertellen over zijn Platic Soup Atlas. Deze landelijke waterweek staat in het teken van waterveiligheid. Het spreekt voor zich dat wij veilig willen zijn voor het water; maar is het water ook wel veilig voor ons? Van de plastic soep heeft vast iedereen al wel gehoord. Michiel legt van dit grote milieuprobleem de oorzaken en mogelijke oplossingen uit.

dinsdag 23 okt 2018

• Debat / discussie

Schuif op dinsdagmorgen aan bij de Verhalentafel in Historisch Museum. Onder leiding van Sybil van Dam vertellen de aanwezigen elkaar persoonlijke verhalen over geschiedenis en het leven en werken in de polder. U bent welkom om te luisteren en te vertellen.

zaterdag 27 okt 2018

Pianotrio Rodin

• Concert

Carles Puig (viool) Esther Garcia (cello) George Mengotti (piano) vormen samen het Trio Rodin een van de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment. Te horen in Cruquius Museum.

zondag 28 okt 2018

zondag 28 okt 2018

• Rondleiding

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar, dan hebben wij een speciale rondleiding voor jou door Historisch Museum! Kinderen tussen 10 en 12 jaar hebben wij opgeleid tot Kindergids en zij nemen jou mee en vertellen je over de geschiedenis van Haarlemmermeer. Ze laten je ook veel zien van hoe iets vroeger in z’n werk ging of wat oude gebruiken waren.

dinsdag 30 okt 2018

Polderschuur
zaterdag 3 nov 2018

Open dag Polderschuur