Veilig bezoek

Samen zorgen we ervoor dat uw museumbezoek veilig en aangenaam is.

Dat we vanwege het coronavirus anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden is bij iedereen bekend. Het museum waarborgt dit door het bezoekersaantal te beperken en de bezoekers over de dag te spreiden. In het museum is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer gemaakt. Bovendien is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

Reserveren verplicht Cruquius Museum

Online tickets kopen voor Cruquius Museum is verplicht. Elke vijftien minuten start een tijdslot voor een beperkt aantal bezoekers. Zo wordt het niet te druk, en is het mogelijk anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. Bij aankomst in het museum toont u het e-ticket op tablet, mobiel of print. Gekochte kaarten kunnen niet teruggenomen worden, datum of tijdslot kunnen niet gewijzigd worden.

Historisch Museum

In het Historisch Museum werken wij niet met tijdsloten aangezien de ervaring in maart 2020 ons leerde dat de bezoekersaantallen altijd ver onder het maximum blijven. U kunt altijd terecht. Uiteraard kunt u op de dag van uw bezoek (na 13.00 uur) bellen om bevestigd te krijgen dat uw bezoek rustig en veilig zal verlopen. . 

Kinderen bezoeken beide musea altijd onder begeleiding van een volwassene.

Gezondheidsverklaring

Met gezondheidsklachten - neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en/of benauwdheid - is het niet toegestaan het museum te bezoeken. Bij binnenkomst kunt u de gezondheidsverklaring tekenen die vier weken bewaard wordt voor bron en contactonderzoek. 

Desinfecteer regelmatig uw handen. Op verschillende plekken in het museum zijn desinfecterende middelen aanwezig.  Het museum wordt zo goed mogelijk voor u schoongehouden.