Historisch Museum als reisbureau

De tentoonstelling ‘Schakels, een reis langs betekenisvolle plekken van Haarlemmermeer‘ is te zien in Historisch Museum. Aanleiding van de tentoonstelling is het ‘buitenmuseum’ dat in mei 2018 in Haarlemmermeer gerealiseerd is. Vijftien bijzondere markeringen, ontworpen door René Knip, zijn op zichtbare en onzichtbare erfgoedlocaties in de polder geplaatst. Zo kunnen bewoners en bezoekers wandelend en fietsend kennismaken met de geschiedenis van Haarlemmermeer. De tentoonstelling fungeert als ‘reisbureau’ voor dit buitenmuseum. Kom langs en boek uw reis door de geschiedenis van Haarlemmermeer.

Schakels aan de Ketting

In 2017 reageerden 75 bewoners op de oproep van Haarlemmermeermuseum De Cruquius om hun favoriete erfgoedplek uit de polder in te sturen onder de naam ‘Schakels aan de Ketting’. Ingezonden werd bijvoorbeeld de plek waar de eerste spade de grond inging voor het graven van de Ringvaart en het verdwenen dorp Nieuwerkerk. Oud burgemeester Weterings nomineerde de Oude Secretarie waar het gezag haar eerste huis kreeg. Deze en nog meer plekken zijn te zien in de tentoonstelling met beeld, film, tekst en objecten.
Schakels aan de Ketting schakelt verhalen, plekken van betekenis, zichtbaar of onzichtbaar en bewoners aan elkaar tot een erfgoedroute door de polder. Bekijk alle inzendingen op www.schakelsaandeketting.nl.

Praktische informatie

U vindt Historisch Museum aan de Bosweg 17 in Hoofddorp.